Altijd al leraar willen worden? De AUGent brengt in Oost- en West-Vlaanderen de lerarenopleidingen tot bij jou in de buurt.

In Nieuws by Admin AUGent

Ben je elektricien en wil je je passie voor je vak graag doorgeven in het onderwijs? Ben je jurist en wil je een nieuwe uitdaging als leraar? Dat kan vanaf de start van dit academiejaar aan de AUGent, het overkoepelend netwerk van de UGent, Howest, HOGENT en de Arteveldehogeschool.

Met deze vernieuwde lerarenopleidingen richten de associatiepartners zich expliciet tot mensen met relevante praktijkervaring of met een diploma hoger onderwijs die zich willen omscholen tot leraar. Om deze opleiding met werk te kunnen combineren ligt de focus op flexibele en individuele trajecten en wordt de opleiding tot leraar op verschillende locaties in Oost- en West-Vlaanderen aangeboden. De UGent, bijvoorbeeld, zal het verkorte traject van de educatieve master organiseren in Gent, Kortrijk, Brugge en Oudenaarde. In diezelfde steden kan je terecht bij de partnerhogescholen voor de educatieve bachelors en graduaatsopleidingen.

Om de combinatie met werk te ondersteunen, is er in elke opleiding een aanbod aan avondonderwijs voorzien. Voor de meeste opleidingsonderdelen is er ook een combinatie van contact- en afstandsonderwijs mogelijk, onder andere via “blended learning”. Daarnaast is er een deeltijds programma uitgewerkt voor wie een verkorte opleiding over meerdere jaren wil spreiden. Tot slot blijven de LIO-faciliteiten (leraar-in-opleiding) behouden voor mensen die al aan de slag zijn als leraar.

Voor meer info over het aanbod van alle lerarenopleidingen binnen de AUGent:

website UGent educatieve master
website HOGENT word leraar
website Arteveldehogeschool opleidingen onderwijs
website Howest verkorte educatieve bachelor
website Howest educatief graduaat

Foto: lerarenopleiding Arteveldehogeschool